A tésztához:
0,90 kg rétesliszt
9 dkg éleszto
6 dl tej
pici só
10 dkg porcukor
3 ek olaj
3 tojás felvert habja
A feltéthez:
fél liter tejfol
Ezen kivul még szukségunk lesz:
olajra (csak a tészta megkenéséhez)
tojássárgájára (a tészta széleinek megkenéséhez)
Az élesztot pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleontjuk a tobbi hozzávalót és kelesztjuk. Mikor megkelt, 4 cipót formálunk.
A gombócokat egyenként szétsodorjuk, a végeit kissé behajlítjuk, megolajozzuk a kozepét, a széleit tojássárgájával megkenjuk. Fél liter tejfolt ontunk rá. 180 fokon pirulásig sutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.