Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Tejfolos lepény

felvitel dátuma: 2011-11-06 19:32:20       mai nézettség: 2       nézettség: 1616
részletes recept
Tejfolos lepény
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

0,90 kg rétesliszt

9 dkg éleszto

6 dl tej

pici

10 dkg porcukor

3 ek olaj

3 tojás felvert habja

 

 A feltéthez:

fél liter tejfol

 

Ezen kivul még szukségunk lesz:

olajra  (csak a tészta megkenéséhez)

tojássárgájára (a tészta széleinek megkenéséhez)

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Az élesztot pici tejben és kevés cukorral felfuttatjuk. Aztán beleontjuk a tobbi hozzávalót és kelesztjuk. Mikor megkelt, 4 cipót formálunk.

A gombócokat egyenként szétsodorjuk, a végeit kissé behajlítjuk, megolajozzuk a kozepét, a széleit tojássárgájával megkenjuk. Fél liter tejfolt ontunk . 180 fokon pirulásig sutjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*