Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Tejfölös lecsó ahogy Édesanyámtól tanultam..

felvitel dátuma: 2011-09-11 13:48:54       mai nézettség: 1       nézettség: 2129
részletes recept
Tejfölös lecsó ahogy Édesanyámtól tanultam..
Hozzávalók 4 személyre:

500g hagyma
500g paprika
1,5 kg paradicsom
füstölt húsos szalonna
füstölt kolbász
tejföl

díszítésnek: lilahagyma, paradicsom, paprika.

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, rászórjuk a felszeletelt hagymát s paprikát, majd megsózzuk. Míg fonnyad összevágjuk a paradicsomot is, mindenki úgy vágja ahogy szereti. Van aki meg is hámozza előtte a paradicsomot, mi nem szoktuk. Ahogy mondani szokás, a héjában van a vitamin alapon :) Ha a paprika s paradicsom már félig puha, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és tovább pároljuk.

Ha már megpuhult és elfőtt a víz az alapról, hozzáadjuk a paradicsomot és készre főzzük. Mielőtt levennénk a tűzhelyről, belerakjuk a tejfölt is, és amint felforr is vesszük. A legjobb tejföl, amit ajánlhatok, az a Cserpes sajtműhelyben készül, egyszerűen kifogástalan!

Szakács: Tökmag


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*