Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Tejfölös krumplileves kolbásszal

felvitel dátuma: 2011-09-30 17:49:55       mai nézettség: 1       nézettség: 4878
részletes recept
Tejfölös krumplileves kolbásszal
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg krumpli

1 szál füstölt kolbász

2-3 db babérlevél

őrölt bors

ételízesítő

2 db leveskocka

2 dl tejföl

1 púpos ek. liszt

http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A megtisztított krumplit aránylag kicsi kockákra vágom, és annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felteszem főni. Belekarikázom a kolbászt is menet közben, sózom, borsozom, rádobom a babérlevelet és belemorzsolom a leveskockákat. Lefedve hagyom közepes lángon főni. Míg , a tejfölbe csomómentesen elkeverem a lisztet, teszek pár kanállal a forró levesből, majd az így elkészített habarást óvatosan a leveshez öntöm. Átkavarom, nehogy összecsomósodjon. Hagyom még egyszer felfőni, aztán elzárom alatta a gázt.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*