1 kg krumpli
1 szál füstölt kolbász
2-3 db babérlevél
őrölt bors
ételízesítő
2 db leveskocka
2 dl tejföl
1 púpos ek. liszt
A megtisztított krumplit aránylag kicsi kockákra vágom, és annyi vízzel, hogy bőven ellepje, felteszem főni. Belekarikázom a kolbászt is menet közben, sózom, borsozom, rádobom a babérlevelet és belemorzsolom a leveskockákat. Lefedve hagyom közepes lángon főni. Míg fő, a tejfölbe csomómentesen elkeverem a lisztet, teszek rá pár kanállal a forró levesből, majd az így elkészített habarást óvatosan a leveshez öntöm. Átkavarom, nehogy összecsomósodjon. Hagyom még egyszer felfőni, aztán elzárom alatta a gázt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.