Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Tejfölös krumplileves kolbásszal

felvitel dátuma: 2015-12-18 20:28:25       mai nézettség: 2       nézettség: 1577
részletes recept
Tejfölös krumplileves kolbásszal
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
1 tk pirospaprika
1 ek finom liszt
1 szál zeller zöld
1 db paprika
1 szál Gyulai kolbász
2 dl tejföl
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinsztelem a zsíron, majd megszórom liszttel.
Állandóan kavargatva világosra pirítom, félrehúzom a tűzről, elkeverem benne a pirospaprikát, hozzáadom a megtisztított és kockára vágott krumplit, felöntöm 2 liter vízzel, szükség szerint sózom és hozzáadom a felszeletelt kolbászt, paprikát és zeller zöldet.
Addig főzöm, még a krumpli megpuhul.
Végül belekeverem a tejfölt, úgy hogy a forró levesből 1-2 merőkanállal a tejfőlhöz merek, simára keverem és visszaöntöm a levesbe, megforralom és tálalom.
 
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*