nagyon finom és laktató
· 1 kg krumpli
· 1 fej hagyma
· 1-2 tk piros paprika
· 2 tk só
· 1 késhegynyi őrölt bors
· 3-4 babérlevél
· 3 tk liszt
· 2 dl tejföl
· fél dl olaj
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 teás kanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-4 db). Sózzuk, borsozzuk,. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 3 teás kanál lisztet csomómentesen.
Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
hozzá Bundás virslit tálaltam melynek itt a receptje
http://www.receptlap.hu/recept/bundas_virsli_medvehagymaval_9244
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.