Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Leves étel recept » Tejfölös krumpli leves,gombás derelyével

felvitel dátuma: 2012-05-16 18:31:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1834
részletes recept
Tejfölös krumpli leves,gombás derelyével
Hozzávalók 6 személyre:
Leves:
5-6 db nagyobb krumpli,megtisztítva,3-4 marék liszt1szál zeller zöld,egy kis csokor petrezselyem,egy dió nagyságú paradicsom ,egy fél fehér paprika,egy kis fej hagyma,pár szem egész bors,egész kömény,1 db zöldség leves kocka,1 kévéskanál őrölt bors,1 evőkanál ételízesítő,víz.1 nagy doboz tejföl,friss vágott petrezselyem(díszítéshez)
Tészta:
25 dkg sós vízben főtt burgonya,áttörve,1 egész tojás,annyi liszt amennyit felvesz,3 evőkanál étolaj, 1 kávés kanál só. ( + 1 db tojás a kenéshez)
Töltelék:
2-3 evőkanál olaj,1 fej közepes nagyságú hagyma,6 db közepes nagyságú gomba,2 egész tojás,1 kis csokor petrezselyem,1 kis csokor kapor,7-8 dkg trappista sajt,só,bors.
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
Leves:
5-6 db nagyobb krumplit,megtisztítva,meghámozva,felkockázunk,vajban vagy olajon picit megpirítunk,levesszük a tűzről,3-4 marék lisztel meghintjük,majd 2 teáskanál piros paprikával,alaposan elkeverjük,pár másodpercre visszatesszük a tűzre majd felöntjük kb 1l vízzel.1szál zeller zöld,egy kis csokor petrezselyem,egy dió nagyságú paradicsom ,egy fél fehér paprika,egy kis fej hagyma,pár szem egész bors,egész kömény,zöldség leves kocka,őrölt bors,ételízesítő.Közben a derelyét vegetás sós vízben kifőzzük,egy tálba kiszedjük,apró vaj darabokat morzsolunk rá,a tészta főzőlevét is hozzáadjuk a leveshez,persze nem szükséges mindet.Készre főzzük,tejfölös habarást adunk hozzá.Tálaláskor,friss vágott petrezselyemmel meghintjük.
Tészta:
25 dkg sós vízben főtt burgonya,áttörve,1 egész tojás,annyi liszt amennyit felvesz,3 evőkanál étolaj, 1 kávés kanál só,összegyúrni,kinyújtani.
Töltelék:
2-3 evőkanál olaj,1 fej közepes nagyságú hagyma,6 db közepes nagyságú gomba,2 egész tojás,1 kis csokor petrezselyem,1 kis csokor kapor,7-8 dkg trappista sajt,só,bors.Lepirítod a hagymát,a gombát,rá a só,bors(legyen jó borsos),a felvert tojások,petrezselyem,kapor,lágy rántottát készítünk.
A tölteléket a kinyújtott tésztára halmozzuk,egymástól kb 3cm távolságra,a közöket tojással megkenjük.majd a tészta másik felét ráhajtjuk és derelye vágó segítségével elkészítjük a derelyét,lásd a képeken.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*