Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Tejfölös gyümölcstorta *

felvitel dátuma: 2016-01-04 22:35:09       mai nézettség: 1       nézettség: 554
részletes recept
Tejfölös gyümölcstorta *
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta alap:20 dkg liszt,7,5 dkg cukor,10 dkg ráma,1 tojás,1tk,sütőpor
Massza:1 l tej,2 csomag vaníliás puding,20 dkg cukor,3 kis doboz tejföl

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a vajat, a sütőport és a tojást sima tésztává gyúrjuk.
A tészta felét lisztes kézzel, zsírozott kapcsos 26 cm tortaformába nyomjuk. A peremét szintén kizsírozzuk. A maradék tésztából vékony hengert formálunk, és a forma alsó peremét körben kibéleljük vele. A mutató és középső ujjunkkal kb. 3 cm-re a forma pereméhez felhúzzuk. A tészta alját többször villával megbökjük, a formát hidegre állítjuk. (Ha úgy érezzük, hogy nem tökéletes a tészta, ne aggódjunk, a krém összetartja majd a tortát.)
A konzerv gyümölcsöt egy szitában lecsöpögtetjük, és a levet felfogjuk. Ha friss gyümölcsöt használunk, megtisztítjuk. Mindenképp olyan gyümölcsöt válasszunk, ami a hosszú sütést bírni fogja! *Én konzerv barackkal és szederrel készítettem. 
800 ml tejet és cukrot felforralunk. A pudingport a maradék tejjel simára keverjük. A felforralt tejhez adjuk, és kevergetve felforraljuk. A tejfölt belekeverjük, és a masszát rögtön a formába öntjük. A felszínét lesimítjuk, és a gyümölcsöt egyenletesen ráhelyezzük. Előmelegített sütőben (villanysütő 175 °C, gázsütő 2. fokozat) 70-75 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk (legjobb egész éjszaka).

Tipp:A pudingos masszába keverhettünk darabolt gyümölcsöt.

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*