Egy kis liszt és só nem kell a gombócba? Tetszik a tejfölös habarásos változat. Én csak a nélkül szoktam készíteni,de kipróbálom.
Leveshez:
1 fej vöröshagyma,
piros paprika,
só,
bors,
egész kömény,
1 szál zeller zöld,
1 cs. petrezselyem,
paradicsom,
1 doboz tejföl,
liszt
ételízesítő vagy zöldség leves kocka
Gombóchoz: kb.30 dkg hajában főtt áttört burgonya,
1 tojás,
diónyi zsiradék,
liszt amennyit felvesz,
pici só
A hagymát lepirítod,tűzről le ,rá a piros paprika,majd felengeded vízzel(kb 1,5 liter),bele 1 szál zeller,friss petrezselyem zöld,1 diónyi nagyságú paradicsom,étel ízesítő v zöldség leves kocka,pici só,bors,lehet bele néhány szem kömény is aki szereti,majd belefőzöd a gombócokat,mikor megfőtt,tejfölös habarás A végén meghinted vágott petrezselyemmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.