Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Tejfölös gombás marhaleves

felvitel dátuma: 2014-01-12 14:46:12       mai nézettség: 1       nézettség: 1007
részletes recept
Tejfölös gombás marhaleves
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg marhacomb

fél deci olaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál pirospaprika

, bors

1 mokkáskanál őrölt kömény

25 dkg gomba

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

1 csokor petrezselyem

1 dl tejföl

1 evőkanál liszt

Előkészületi idő: 25 perc


Főzési idő: 100 perc
Elkészítés:

A forró olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a piros paprikát.

Majd hozzáadjuk a kockára darabolt marhahúst, háromnegyedik öntjük vízzel, ha felforrt, sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük és lefedve lassú tűzön  fél puhára pároljuk.

Ekkor beleszórjuk a cikkekre vágott gombát, a kockára darabolt paprikát és paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, hogy 3-4 ujjnyival ellepje, sóval, borssal utánízesítjük és közepes tűzön készre főzzük.

Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a tejfőlből, lisztből  kevés forró lével készített habarással besűrítjük, ha újból felforrt, lassú tűzön 2-3 percig főzzük.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*