Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Tejfölös gombaleves

felvitel dátuma: 2011-12-18 18:50:43       mai nézettség: 1       nézettség: 1313
részletes recept
Tejfölös gombaleves
Hozzávalók 3 személyre:

30 dkg csiperke gomba
2-3 dkg vaj
1 picike fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 liter zöldség alaplé(lehet kockából is)
őrölt fehér bors
kevés
1 dl tejföl
2 tk. finomliszt
+ a csipetkéhez
1 db tojás, picike és annyi liszt, hogy kemény, csipkedhető tésztát kapjunk.

 

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:



A hagymát megtisztítjuk, és egészen apró kockákra összevagdaljuk a fokhagymával együtt. A vajat óvatosan felmelegítjük, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beleszórjuk a hagymakockákat. Kevergetve kicsit megfuttatjuk, majd rátesszük az előzőleg jól megmosott és szeletekre vágott gombát. Picit megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva felöntjük a zöldséges alaplével, és hagyjuk felfőni. Közben a tojásból, sóból és lisztből tésztát gyúrunk és elcsipegetünk annyit, amennyi a levesbe szükséges lesz. Kb. a mennyiség fele. Beleszórjuk a forrásban lévő levesbe, és megfőzzük. Nem kell neki sok idő, max. 2-3 perc, mert friss tészta, könnyen megpuhul. Míg fő, a tejfölt elkeverjük a liszttel, forró levessel felhigítjuk, majd a takarék lángra vett levesbe öntjük. Még egyet forralunk rajta, és elkészült. A tetejét tálaláskor meg lehet szórni vágott petrezselyemzölddel.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*