30 dkg csiperke gomba
2-3 dkg vaj
1 picike fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 liter zöldség alaplé(lehet kockából is)
őrölt fehér bors
kevés só
1 dl tejföl
2 tk. finomliszt
+ a csipetkéhez
1 db tojás, picike só és annyi liszt, hogy kemény, csipkedhető tésztát kapjunk.
A hagymát megtisztítjuk, és egészen apró kockákra összevagdaljuk a fokhagymával együtt. A vajat óvatosan felmelegítjük, vigyázva, hogy meg ne égjen, és beleszórjuk a hagymakockákat. Kevergetve kicsit megfuttatjuk, majd rátesszük az előzőleg jól megmosott és szeletekre vágott gombát. Picit megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva felöntjük a zöldséges alaplével, és hagyjuk felfőni. Közben a tojásból, sóból és lisztből tésztát gyúrunk és elcsipegetünk annyit, amennyi a levesbe szükséges lesz. Kb. a mennyiség fele. Beleszórjuk a forrásban lévő levesbe, és megfőzzük. Nem kell neki sok idő, max. 2-3 perc, mert friss tészta, könnyen megpuhul. Míg fő, a tejfölt elkeverjük a liszttel, forró levessel felhigítjuk, majd a takarék lángra vett levesbe öntjük. Még egyet forralunk rajta, és elkészült. A tetejét tálaláskor meg lehet szórni vágott petrezselyemzölddel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.