Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Tejfölös gombagulyás

felvitel dátuma: 2014-03-24 08:47:07       mai nézettség: 1       nézettség: 873
részletes recept
Tejfölös gombagulyás
Hozzávalók 4 személyre:

http://toldifuszer.hu
40 dkg gomba,
50 dkg vegyes leveszöldség,
2 dl tejföl,
1 fej hagyma,
4 dkg füstölt szalonna,
olaj,
1 evőkanál delikát,
1 evőkanál pirospaprika,
1 teáskanál liszt,
bors,
,

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Megtisztítjuk a gombát a zöldségeket!
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk majd egy kevés olajon kisütjük.(én ezután kiveszem a szalonnát)
Ráteszem a hagymát, üvegesre párolom, leveszem a tűzről beleteszem a pirospaprikát majd ráöntök egy kevés vizet vissza a tűzre, felforraljuk.
Ezután jön a gomba kicsit pároljuksózzuk borsozzuk.
Ezután beleteszük a zöldségeketfelöntjük másfél liter vízzel,beletesszük az ételízesítőt.
Puhára főzzük,majd a liszttet elkeverjük a tejfölben és hozzáadjuk.
Forralunk rajta egyet és kész!
Egyszerű ízletes leves!

Szakács: Livi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*