Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 10 szombat Ármin, Pálma névnapja

Főoldal » Könnyű » TEJFÖLÖS CUKKINI, DIÓVAL

felvitel dátuma: 2012-07-18 20:19:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1471
részletes recept
TEJFÖLÖS CUKKINI, DIÓVAL
Hozzávalók 4 személyre:


60 dkg cukkini
5 dkg dió
35 dkg spagetti
10-15 dkg  csemegeszalonna
3 dl víz
2 ek. liszt
4 ek.étolaj
1 tk. méz
friss bazsalikom
őrölt rozmaring
szerecsendió
ételízesítő
bors, só

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A cukkinit 2 cm-es kockákra daraboljuk és sózás nélkül megpirítjuk az olajon; az utolsó előtti pillanatban közé szórjuk a durvára tört diót, hogy ez is kissé megpiruljon, de vigyázunk, mert a dió hamar megég, keseredik. Ezután megsózzuk és befűszerezzük a rozmaringgal, a borssal, ésszerecsendióval. Kettő evőkanál liszttel leszórjuk, összekavarjuk és felöntjük a vízzel, majd sűrűre forraljuk és egy teáskanál mézzel és ételízesítővel ízesítjük. A tejfölt tálalás előtt belekeverjük a ragunkba, de már nem forraljuk, csak összemelegítjük.
A tésztát kifőzzük. A szalonnát kis lapocskákra szeleteljük és egy nagyobbacska serpenyőben kipirítjuk a zsírját, majd ráöntjük a kifőtt tésztát, meghintjük durva borssal és friss bazsalikom leveleket tépkedünk bele és alaposan összeforgatjuk.
A cukkinis ragut a tészta mellé vagy ráhalmozva tálaljuk.
 

Szakács: azŐrültSzakács


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*