60 dkg cukkini
5 dkg dió
35 dkg spagetti
10-15 dkg csemegeszalonna
3 dl víz
2 ek. liszt
4 ek.étolaj
1 tk. méz
friss bazsalikom
őrölt rozmaring
szerecsendió
ételízesítő
bors, só
A cukkinit 2 cm-es kockákra daraboljuk és sózás nélkül megpirítjuk az olajon; az utolsó előtti pillanatban közé szórjuk a durvára tört diót, hogy ez is kissé megpiruljon, de vigyázunk, mert a dió hamar megég, keseredik. Ezután megsózzuk és befűszerezzük a rozmaringgal, a borssal, és a szerecsendióval. Kettő evőkanál liszttel leszórjuk, összekavarjuk és felöntjük a vízzel, majd sűrűre forraljuk és egy teáskanál mézzel és ételízesítővel ízesítjük. A tejfölt tálalás előtt belekeverjük a ragunkba, de már nem forraljuk, csak összemelegítjük.
A tésztát kifőzzük. A szalonnát kis lapocskákra szeleteljük és egy nagyobbacska serpenyőben kipirítjuk a zsírját, majd ráöntjük a kifőtt tésztát, meghintjük durva borssal és friss bazsalikom leveleket tépkedünk bele és alaposan összeforgatjuk.
A cukkinis ragut a tészta mellé vagy ráhalmozva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.