Raguhoz: 60-80 dkg csibemell, 2 közepes vöröshagyma, só, 1 kk pirospaprika, 1/2 kk őrölt bors, 1 kk ízvarázs ( vegeta )
Sűrítéshez: 1 doboz ( 250 ml ) tejföl, kb. 1/2 dl víz vagy tej, ha sűrűbbre szeretnénk, akkor 3-4 ek liszt.
Nokedlihez: 1 egész tojás, annyi víz és liszt, amennyit felvesz, hogy sűrű, nem túl folyékony, nyúlós masszát kapjunk+pici só.
Zöldségkörethez: 1 kisebb kígyóuborka, 3-4 db paradicsom, 1-2 db zöld paprika, 1 fej lilahagyma, pici só, néhány ek olívaolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Egyik nagy kedvenc a szaftos hús nálunk, ezért nem győzöm számtalan változatban elkészíteni!:)
Megdinszteljük kevés olajon a vöröshagymákat, rá az előzőleg elkészített, kiklopfolt és kockákra vágott húsokat ( lehet csibemellből, pulykamellből illetvecombból vagy lapockából is-de ez utóbbit tovább kell főzni ), fehéredés után szórunk rá ízvarázst, sót, őrölt borsot, pirospaprikát és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedem és itt-ott megkavarom. Ha megpuhult a hús, lehúzom alacsony hőfokra a gázt, felöntöm kb.1 dl vízzel és állandó kevergetés mellett besűrítem a csomómentesre kevert liszt-víz-tejföl keverékével. Ha elkezd rotyogni, elkészült!
A nokedlit bő forró olajos vízben kiszaggatom, de akár könyöktésztával is lehet tálalni a ragut+hogy könnyebben csússzon:), tálaljuk az oldalt felsorolt felkockázott zöldségekkel+enyhén hintsük meg sóval és hagyjuk állni olívaolajban. A zöldségeket jó elkészíteni pár órával előtte vagy előző nap és hagyni a hűtőben, hogy össeérjenek az ízek!
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.