1/2 l tej
8 dkg élesztő
1 kanál porcukor
1 kanál liszt
1 kg lisztet / fele finom és fele rétesliszt /
csipet só
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
15 dkg olvasztott margarin, vagy vaj
1 db. citrom reszelt héja
olaj, vagy vaj a sütőlemez kikenéséhez
20 dkg gerezdekbevágott barack, vagy kimagozott meggy
2 zacskó fahéjas cukorral
1 jó marék kristálycukor
1 nagy doboz tejföl
Fél liter tejet megmelegítünk, majd ha langyos, akkor 8 dkg élesztöt elmorzsolunk benne, egy kanál porcukorral és egy kanál liszttel.
Felfuttatjuk.
Egy nagy tálba szitálunk 1 kg lisztet / fele finom és fele rétesliszt /, hozzáadunk csipet sót, 10 dkg porcukrot és a maradék tejet, majd 4 tojássárgáját és 15 dkg olvasztott margarint és 1 citrom reszelt héját és bedagasztjuk, gépi mixerrel vagy kézzel, míg egynemü hólyagos tésztát nem kapunk.
Ezután letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
4 cipóra osztjuk, majd még 15 percig letakarva kelesztjük .
Ezután 4 sütölemezt kiolajazunk vagy vajazunk és egyenként kinyújtjuk a lepényeket.
Meglocsoljuk olvasztott teavajjal, vagy olajjal.
Erre rárakjuk a gerezdekbevágott barackot, vagy a kimagozott meggyet, megszórjuk 2 zacskó fahéjas cukorral és egy jó marék kristálycukorral.
Még pihentetjük letakarva 10 percig és elömelegített sütöben megsütjük szép pirosra, ropogósra.
A tejfölösnél 1 nagy doboz tejfölt elkeverünk 2 csipet sóval és rákenjük a tésztánkra.
Nagyon finom.Ha kihült a gyümölcsöset porcukorral szórjuk meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.