Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Tejfölös, barackos, meggyes kelt lepény

felvitel dátuma: 2011-06-28 16:48:16       mai nézettség: 1       nézettség: 3071
részletes recept
Tejfölös, barackos, meggyes kelt lepény
Hozzávalók 4 személyre:

1/2 l tej
8 dkg élesztő
1 kanál porcukor
1 kanál liszt
1 kg lisztet / fele finom és fele rétesliszt /
 csipet só
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
15 dkg olvasztott margarin, vagy vaj
1 db. citrom reszelt héja
olaj, vagy vaj a sütőlemez kikenéséhez
20 dkg gerezdekbevágott barack, vagy kimagozott meggy
2 zacskó fahéjas cukorral
1 jó marék kristálycukor
1 nagy doboz tejföl

 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Fél liter tejet megmelegítünk, majd ha langyos, akkor 8 dkg élesztöt elmorzsolunk benne, egy kanál porcukorral és egy kanál liszttel.
Felfuttatjuk.
Egy nagy tálba szitálunk 1 kg lisztet / fele finom és fele rétesliszt /, hozzáadunk csipet sót, 10 dkg porcukrot és a maradék tejet, majd 4 tojássárgáját és 15 dkg olvasztott margarint és 1 citrom reszelt héját és bedagasztjuk, gépi mixerrel vagy kézzel, míg egynemü hólyagos tésztát nem kapunk.
Ezután letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
4 cipóra osztjuk, majd még 15 percig letakarva kelesztjük .
Ezután 4 sütölemezt kiolajazunk vagy vajazunk és egyenként kinyújtjuk a lepényeket.
Meglocsoljuk olvasztott teavajjal, vagy olajjal.
Erre rárakjuk a gerezdekbevágott barackot, vagy a kimagozott meggyet, megszórjuk 2 zacskó fahéjas cukorral és egy jó marék kristálycukorral.
Még pihentetjük letakarva 10 percig és elömelegített sütöben megsütjük szép pirosra, ropogósra.
A tejfölösnél 1 nagy doboz tejfölt elkeverünk 2 csipet sóval és rákenjük a tésztánkra.

Nagyon finom.Ha kihült a gyümölcsöset porcukorral szórjuk meg.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*