Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Tejfölös bableves

felvitel dátuma: 2014-04-22 19:15:39       mai nézettség: 3       nézettség: 1796
részletes recept
Tejfölös bableves
Hozzávalók 6 személyre:
  • fél kg cseresznyebab
  • 30-40dkg füstölthús
  • 2babérlevél
  • 3gerezd fokhagyma
  • mokkáskanál őröltpaprika
  • 1 kis doboz tejföl
  •  2ek liszt
  • ecet ízlés szerint
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
  1. A babot előző este áztassuk be.
  2. Másnap hidegvízben tegyük fel főni.
  3. A füstölthúst mossuk meg,daraboljuk fel,és adjuk a babhoz.Tegyük bele a babérlevelet,apróra vágott fokhagymát,és óvatosan sózzuk a füstölthús miatt.
  4. Mikor puha a bab,és a hús,habarjuk be a közben elkészített liszt,tejföl,és pirospaprika keverékével.Ecettel ízesítsük.Forraljuk ki!
  5. Húsvét után készíthetjük a sonkánál visszamaradt füstölt lével is,akkor még húst sem fontos bele tenni.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*