Nagyon finommmmmm!!!!
2,5 dl tej
50 dkg liszt / fele sima és fele rétesliszt/
4-5 dkg élesztö
5 dkg porcukor
1 tojás
csipetnyi só
40 dkg / 3 doboz/ tejföl
1 vaníliáscukor
5 dkg vaj
egy üveg meggybeföt
10 dkg vajforgács
10 dkg kristálycukor
2,5 dl tejet meglangyosítunk.
Egy nagy tálba 50 dkg lisztet szitálunk / fele sima és fele rétesliszt/.
A közepébe mélyedést nyomunk és belemorzsolunk 4-5 dkg élesztöt.
Rászórunk 5 dkg porcukrot, majd ebbe a mélyedésbe öntjük a langyos tejet és letakarjuk, majd meleg helyen kelesztjük kb. 15 -20 percig.
Egy dagasztóval, mixerrel vagy kézzel a masszába dolgozunk 1 tojást meg csipetnyi sót és simára gyúrjuk, dagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen még 40 percig a duplájára kelni hagyjuk.
Közben 40 dkg / 3 doboz/ tejfölt simára keverünk 1 vaníliáscukorral és vajjal kikenünk egy nagyobb tepsit.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a megkelt tésztát és belehelyezzük a tepsibe.
Eligazgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen legyen a tészta.
Ezután még 25 percig letakarva kelni hagyjuk meleg helyen.
Majd egy üveg meggybeföttet lecspegtetünk és a tésztába egyenletesen belenyomkodjuk, a tejfölt rálocsoljuk és a 10 dkg vajforgácsot is rászórjuk, majd 10 dkg kristálycukorral is megszórjuk jó alaposan.
A tepsit 220 C fokra elömelegítjük és a lepényt kb. 15 percig sütjük.
Kivesszük, forró vízzel megkenegetjük, konyharuhával letakarjuk 10 percre és kész. Kihütjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Nagyon finom kelt lepényt kapunk.
Pillanatokon belül elfogy.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.