Tejfölös-citromos kocka
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál porcukor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
375 g tejföl
ízlés szerint cukor
3 db citrom reszelt héja és leve/ én csak 2 kicsit tettem bele /
5 dl tejszín
10 g zselatin
Továbbá:
piros bogyós gyümölcsök
2 doboz piskótatallér
A piskótát megsütjük a hozzávalókból. A krémhez, a tejfölt a cukorral, a citrom levével és héjával kikeverjük, a tejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a tejszínnel tovább verjük. Pár percre a hűtőbe tesszük dermedni. A piskótát kirakjuk gyümölccsel, én most málnával készítettem, majd a krém 1/3 részét a piskótára kenjük. Kirakjuk piskótatallérral, majd a többi krémmel befedjük. Csokireszelékkel díszítettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.