- egy fej karfiol
- fél kiló tészta
- fél kiló hús
- tejföl
- mustár
- 3-4 fej hagyma
- 1-2 chili paprika
- só, bors, éltelízesítő
- sajt
A karfiolt kisebb darabokra vágom, ételízesítős vízben főzöm félkészre. Illetve egy másik fazékban sós vízben felteszem a tésztát is. Amíg főnek, olaj nélkül serpenyőben pirítok negyedekre vágott chili paprikát, majd öntök hozzá olajat és a feldarabolt hagymát hozzáöntöm és készre pirítom/dinsztelem. Amikor ez megvan, hozzáteszem a felkoczkázott húst (én most épp darált hús használtam) megsütöm azt is. Sózom, borsozom. Rakok hozzá mustárt (ízlés szerint, én kábé 2-3 evőkanálnyival készítem), majd tejfölt (ebből egy-1,5 kisdoboznyit szoktam). Sajttal sűrítek rajta picit.
Leszűröm a tésztát és a karfiolt. A tésztához keverek reszelt sajtot, hagyom picit állni, hogy kicsit szilárduljon. Amíg a tészta áll, addig egy tepsit picit kiolajozom és kizsemlemorzsázom, majd leterítem rá a karfiolt, majd annak a tetejére a tészta felét. Erre jön rá a ragu, majd a tészta még egy rétegben. A tetejét beborítom tejföllel és egy picit leszórom zsemlemorzsával. Majd előmelegített sütőben aranybarnára pirítom.
Jó'tvágyat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.