Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Tejfölö-mustáros rakott karfiol

felvitel dátuma: 2013-10-18 16:20:33       mai nézettség: 3       nézettség: 1526
részletes recept
Tejfölö-mustáros rakott karfiol
Hozzávalók 4 személyre:

- egy fej karfiol

- fél kiló tészta

- fél kiló hús

- tejföl

- mustár

- 3-4 fej hagyma

- 1-2 chili paprika

- só, bors, éltelízesítő

- sajt

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A karfiolt kisebb darabokra vágom, ételízesítős vízben főzöm félkészre. Illetve egy másik fazékban sós vízben felteszem a tésztát is. Amíg főnek, olaj nélkül serpenyőben pirítok negyedekre vágott chili paprikát, majd öntök hozzá olajat és a feldarabolt hagymát hozzáöntöm és készre pirítom/dinsztelem. Amikor ez megvan, hozzáteszem a felkoczkázott húst (én most épp darált hús használtam) megsütöm azt is. Sózom, borsozom. Rakok hozzá mustárt (ízlés szerint, én kábé 2-3 evőkanálnyival készítem), majd tejfölt (ebből egy-1,5 kisdoboznyit szoktam). Sajttal sűrítek rajta picit

Leszűröm a tésztát és a karfiolt. A tésztához keverek reszelt sajtot, hagyom picit állni, hogy kicsit szilárduljon. Amíg a tészta áll, addig egy tepsit picit kiolajozom és kizsemlemorzsázom, majd leterítem rá a karfiolt, majd annak a tetejére a tészta felét. Erre jön rá a ragu, majd a tészta még egy rétegben. A tetejét beborítom tejföllel és egy picit leszórom zsemlemorzsával. Majd előmelegített sütőben aranybarnára pirítom

Jó'tvágyat.

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*