50 dkg sertésbélszín, 2 fej vöröshagyma, 1/2 paradicsompaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg császárszalonna, Maczalik fűszerkeverék, 1 dl fehérbor, 1,5 dl víz, 5 ek tejföl, 6 dkg krémsajt, 2 ek liszt, olaj, só bors
A húsokhoz előző este elkészítjük a pácot: az olajba elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a többi fűszert, az egészet beleöntjük egy zacskóba és beletsszük a szeletelt húsokat, jól összezárjuk és egy éjszakára hagyjuk a hűtöbe. Másnap kivesszük a húsokat a pácléből, a széleit bevagdossuk, lisztbeforgatjuk és kevés olajon elősütjük, hogy mindkét oldaluk kissé megpiruljon. Egy másik fazékba megdinszteljük a hagymát, sózzuk, borsózzuk, felöntjük a fehérborral és vizzel, összeforraljuk. Közben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk és megszórjuk a Maczalik fűszerkeverékkel, felkockázzuk a paradicsompaprikát is, a császárszalonnát csíkokra vágjuk. Mikor kész a hagyma, ráöntjük az egészet a húsokra, rászórjuk a gomát, paradicsompaprikát, a császárszalonna csíkokat, hozzáadjuk a tejfölet, a krémsajtot, ha szükséges kevés vizet, összekavarjuk, lefödjük és összefőzzük az egészet. Mikor már megpárolódott benne a gomba is teszünk hozzá lisztet, összekavarjuk, még pár percet hagyjuk és már készen is van.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.