Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 15 csütörtök Zsófia, Szonja névnapja

Főoldal » Tejföles, gombás sertésszelet

felvitel dátuma: 2011-12-20 11:47:59       mai nézettség: 1       nézettség: 833
részletes recept
Tejföles, gombás sertésszelet
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertésbélszín, 2 fej vöröshagyma, 1/2 paradicsompaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg császárszalonna, Maczalik fűszerkeverék, 1 dl fehérbor, 1,5 dl víz, 5 ek tejföl, 6 dkg krémsajt, 2 ek liszt, olaj, bors

Hozzávalók a páchoz: 3 cikk fokhagyma, , bors, mustármag, oregánó, rozmaring, kevés olaj.
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A húsokhoz előző este elkészítjük a pácot: az olajba elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a többi fűszert, az egészet beleöntjük egy zacskóba és beletsszük a szeletelt húsokat, jól összezárjuk és egy éjszakára hagyjuk a hűtöbe. Másnap kivesszük a húsokat a pácléből, a széleit bevagdossuk, lisztbeforgatjuk és kevés olajon elősütjük, hogy mindkét oldaluk kissé megpiruljon. Egy másik fazékba megdinszteljük a hagymát, sózzuk, borsózzuk, felöntjük a fehérborral és vizzel, összeforraljuk. Közben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk és megszórjuk a Maczalik fűszerkeverékkel, felkockázzuk a paradicsompaprikát is, a császárszalonnát csíkokra vágjuk. Mikor kész a hagyma, ráöntjük az egészet a húsokra, rászórjuk a gomát, paradicsompaprikát, a császárszalonna csíkokat, hozzáadjuk a tejfölet, a krémsajtot, ha szükséges kevés vizet, összekavarjuk, lefödjük és összefőzzük az egészet. Mikor már megpárolódott benne a gomba is teszünk hozzá lisztet, összekavarjuk, még pár percet hagyjuk és már készen is van.

Szakács: Kata


Film link: http://kataakonyhaban.blogspot.com/2011/11/tejfoles-gombas-sertesszelet.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*