Hozzávalók :
fél kg finomliszt
egy kiskanál só
3,5 dl tej
egy kiskanál cukor
2dkg élesztő
A tejet meglangyosítom, hozzákeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt. A liszthez keverem a sót, majd a tejjel ruganyos tésztát gyúrok.
Letakart tálban kelesztem 45 percig, vagy amíg a térfogata a kétszeresére nem növekszik.
Ha megkelt, vékonyra nyújtom - ideális esetben kör alakúra, de ez lényegében mindegy - és nyolc cikkre vágom.
Az így kapott háromszögeket még laposabbra nyújtom és a háromszög alapja felől feltekerem.
Kissé behajlítom a kiflik csücskeit, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem őket.
További fél órát hagyom a kifliket szobahőmérsékleten kelni. Közben a sütőt felmelegítem 220 fokosra. A megkelt kifliket lespriccelem egy kis vízzel, majd körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütöm őket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.