20 dkg BL55 liszt vagy tonkolyliszt (lehet fehér is)
csipet só
2 ek olaj/olívaolaj
2 ek kukoricakeményíto
víz - amennyit felvesz (elég nagy mennyiség, kicsit surubbre kell hagyni, mint a rendes palacsintatésztát!)
1 kk szódabikarbóna
2 ek kristálycukor (édes tésztához)
sutéshez olaj
Toltelékhez:
lekvár, kakaó, stb.(lehet túró helyett tofut használni, lereszelve, jól áttorve egy kevés zabtejszínnel) - az enyém Danette csokis pudinggal volt megtoltve
A szilárd hozzávalókat egy mély tálban osszevegyítjuk. Fokozatosan adagolva hozzákeverjuk a vizet. Végul az olajat is belekavarjuk. A palacsintasutot jól átforrósítjuk és kevés olajjal kikenjuk. Megsutjuk a palacsintákat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.