Hozzávalók:
50 dkg kifejtett zöldborsó,
40 dkg sárgarépa,
3 ek olaj,
2 dkg liszt,
¼ l tej,
1-2 tk cukor,
2-3 szál petrezselyemzöld,
1 csipet só
Megtisztítjuk a sárgarépát ,kifejtjük a borsót ,jól megmossuk .A sárgarépát, ½ cm-es kockákra vágjuk és a zöldborsóval együtt a zsiradékban, külön-külön lábasban megpároljuk. Mikor már mindegyik a zsírjára pirult,kb 10 perc összevegyítjük, besózzuk picit, a liszttel meghintjük, s előbb hideg vízzel, majd tejjel felengedjük. 10-15 percig főzzük. Zöldpetrezselyemmel ízesítjük és ízlés szerint cukorral édesítjük. Nagyon hamar megfő így ,mivel friss főleg saját házi zöldségekről van szó ,tehát nagyon zsenge mindegyik. Mirelit termékeknél a főzési idő hosszabbra nyúlhat .
Sültekhez ajánlom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.