Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Tavaszi zöldséges csirkeragu

felvitel dátuma: 2012-06-06 08:34:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1361
részletes recept
Tavaszi zöldséges csirkeragu
Hozzávalók 10 személyre:

 

Hozzávalók 10 literes fazékhoz:
 
50 dkg kifejtett zöldborsó, 5db sárgarépa, 3db petrezselyem gyökér, 1 kisebb karalábé, ½  zeller, 1db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, , bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 szál zellerzöld, 3 szál kakukkfű, 4 marék kiskocka tészta, 2 ek olaj, 5 közepes burgonya, 40 dkg csirke far – hát, 20 dkg csirke máj, (a húsok elhagyhatók, vagy más hússal helyettesíthetők, vagy 2 leveskockával pótolhatók
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

 

A zöldséget, répát karikára, a karalábét, zellert, kishasábra vágjuk, olajon a zöldborsóval együtt megdinszteljük.  A fazék feléig felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, a hagymát egészben, a fokhagymát kés lapjával összenyomva hozzáadjuk. Beletesszük a húst, és fedő alatt főzzük. Kóstoljuk! Ha a hús kezd puhulni, hozzáadhatjuk a felvágott krumplit, és az apróra vágott petrezselyem, zellerzöldet, és a kakukkfüvet. Legvégül a májat, és a tésztát főzzük bele. Tálalás előtt a hagymát vegyük ki. Díszíthetjük petrezselyem levéllel, és apróra vágott snidlinggel.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*