Jól hangzik! Sok új szót is tanultam.
150 g kata rósu usugiri (sertéslapocka nagyon
vékonyra szelve) (darálva is jó)
1/3 csomag nira (kinai metélőhagyma féle) 5 cm hosszúra vágva
50 g főtt bambuszrügy
30 g harusame (üvegtészta)
10 tavaszi tekercs lap
1 ósaji (15 ml) szezámolaj
A: 2 kosaji szake (2x5 ml) - száraz fehérbor
2 kosaji szójaszósz
2 kosaji katakuriko - burgonyakeményitő
B: 2 kosaji oyster szósz (osztriga szósz)
2 kosaji szójaszósz
100 ml viz
1 kosaji cukor
C: 1 kosaji katakuriko
1 ósaji viz
Előkészités:
Az üvegtésztát 10 percre bő vizbe áztatjuk, majd ollóval 2-3 cm-esekre vágjuk.
A húst jól összegyúrjuk az "A" keverékkel.
Egy serpenyőbe közepes lángon felhevitjük a szezámolajat, majd megpiritjuk benne félig a húst, majd hozzádobjuk a bambuszrügyet.
Miután mindehol átjárta az olaj, beleöntjük a "B" keveréket, és megkavarjuk. ha felforrt, akkor belekeverjük az üvegtésztát.
Jól elvegyitjük, majd hozzáadjuk a "C"-t, és addig keverjük, amig besűrűsödik.
Ezután levesszük a gázról, belekavarjuk a nirát, és egy tepsibe elsimitva hagyjuk kihűlni.
Ezután megpróbáljuk 10 egyenlő részre osztani, és megtöltjük vele a lapokat a következőképpen: lefektetünk egy lapot, hogy felénk nézzen az egyik csúcsa, majd rátesszük vizszintesen a töltelék 1/10-edét.
Ráhajtjuk jó szorosan a felőlünk lévő csúcsot, majd oldalról rá a két sarkot, és jó szorosan feltekerjük.
Az utlsó csúcs széleit bekenjük vizzel, hogy összeragadjon.
Ily módon elkészitjük a maradék 9 tekercset is, és forró. bő olajban pirosra sütjük.
Előételként ism, de főételként valami salátával is megállja a helyét.
Jó étvágyat kivánok! :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.