Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Tavaszi tekercs / Harumaki

felvitel dátuma: 2011-04-18 09:25:52       mai nézettség: 1       nézettség: 5837
részletes recept
Tavaszi tekercs / Harumaki
Hozzávalók 4 személyre:

150 g kata rósu usugiri (sertéslapocka nagyon

         vékonyra szelve) (darálva is jó)
1/3 csomag nira (kinai metélőhagyma féle) 5 cm hosszúra vágva

50 g főtt bambuszrügy 

30 g  harusame (üvegtészta)

10 tavaszi tekercs lap

1 ósaji (15 ml) szezámolaj

A:    2 kosaji szake (2x5 ml)  -  száraz fehérbor 
        2 kosaji szójaszósz
        2 kosaji katakuriko  -  burgonyakeményitő

B:   2 kosaji oyster szósz (osztriga szósz)
       2 kosaji szójaszósz  
       100 ml viz
       1 kosaji cukor

C:   1 kosaji katakuriko
       1 ósaji viz

 

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Előkészités:
  Az üvegtésztát 10 percre bő vizbe áztatjuk, majd ollóval 2-3 cm-esekre vágjuk. 
  A húst jól összegyúrjuk az "A" keverékkel.
  Egy serpenyőbe közepes lángon felhevitjük a szezámolajat, majd megpiritjuk benne félig a húst, majd hozzádobjuk a bambuszrügyet.
Miután mindehol átjárta az olaj, beleöntjük a "B" keveréket, és megkavarjuk. ha felforrt, akkor belekeverjük az üvegtésztát.
Jól elvegyitjük, majd hozzáadjuk a "C"-t, és addig keverjük, amig besűrűsödik.
Ezután levesszük a gázról, belekavarjuk  a nirát, és egy tepsibe elsimitva hagyjuk kihűlni. 
  Ezután megpróbáljuk 10 egyenlő részre osztani, és megtöltjük vele a lapokat a következőképpen: lefektetünk egy lapot, hogy felénk nézzen az egyik csúcsa, majd rátesszük vizszintesen a töltelék 1/10-edét.
Ráhajtjuk jó szorosan a felőlünk lévő csúcsot, majd oldalról rá a két sarkot, és jó szorosan feltekerjük.
Az utlsó csúcs széleit bekenjük vizzel, hogy összeragadjon.
Ily módon elkészitjük a maradék 9 tekercset is, és forró. bő olajban pirosra sütjük. 
Előételként ism, de főételként valami salátával is megállja a helyét. 

Jó étvágyat kivánok! :)

 

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Makány Aranka 2012 november 6

Jól hangzik! Sok új szót is tanultam.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*