1kg karaj,vagy pulykamell
15dkg konzerv kukorica,
15dkg sárgarépa kocka,
25dkg darálthús,
1db zöldpaprika apróra vágva,
3db ecetes uborka darabolva,
1db tojás,
3 evkanál rízs,1dl olaj,
só,bors,pirospaprika ízlés szerint,
vágott petrezselyem
a sütéshez a tepsibe 1dl olaj,vagy egy nagy kanál zsír.
A gombaszószhoz:15dkg gomba,fél dl olaj,kevés hagyma,bors,só,petrezselyem,1kanál tejföl.
A húst szeletelem,klopfolom,sózom,borsozom,félreteszem.
A darálthúsba,só,bors,pirospaprika,kukorica,kevés apróravágott hagyma,apróravágott sárgarépa,fél dl olajon fehéredésig sütöm.A rizst a másik fél dl olajon megpárolom,1dl vizzel felengedem,pici só és felforralom,majd lefedem és félreteszem.
A ragúhoz ütök 1db tojást,hozzáadom a rizst,ha kell füszerezem,petrezselyem és a szelet húsokra halmozok belőle,folpackt segítségével feltekerem,megtűzöm,zsírozott tepsibe lerakom,mellé teszem a megmosott darabolt burgonyát,amit előtte sóval,borssal összekevertem.1 evkanál olajat vagy zsírt melegitek a serpenyőbe/amibe a ragú volt/ és 2 gerezd elnyomott fokhagymát beledobok és meglocsolom vele a húst és a krumplit.Előmelegített sütőben 1 órát,160 fokon fólia alatt sütöm,majd a fóliát levéve,10 percig rápirítok.
Én gombaszószt készítettem hozzá.:15dkg gombát kevés hagymán megpároltam,só,bors,petrezselyem,1 evkanál tejföl,botmixerrel pépesítettem.Lehet tejszínnel is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.