Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Tatu kifli salttal és sonkával

felvitel dátuma: 2014-04-05 14:17:27       mai nézettség: 1       nézettség: 1030
részletes recept
Tatu kifli salttal és sonkával
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávaló:

2,5 dl tej vagy viz ( én tejjel csináltam )

0,5 dl olaj, 1,5 teáskanál , 50 dkg finom liszt, vagy B  80-as, 2,5 dkg élesztő

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:
  • 2,5 dkg élesztő Az élesztőt kevés langyos tejjel, csipet cukorral elkeverem, majd annyi liszttel keverem össze, hogy galuska sűrűségű legyen. A tetejére is szórok kevés lisztet, majd hagyom kelni 20-30 percig, míg szépen felemelkedik, megrepedezik. A többi hozzávalóval bedagasztom a tésztát. 10-15 percig pihentettem, hogy a sikérszálak ismét jól megnyúljanak, lehessen vele dolgozni.
    Egy nagy kört nyújtottam belőle, 16 cikkre vágtam, tettem mindre kis kolbászt, sajtot, majd feltekertem őket. Sütőpapírral kibélelt tepsin kelesztettem őket ismét duplájára, csak ezután kentem le őket felvert tojással.
  • Mivel kolbász nem volt  sonkát tettem bele.

200 fokos sütőben sültek kb. 30-35 percig, vagy míg a kívánt színt elérik. Limara kiflijét sütöttem meg!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*