Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Tartósítószer nélküli egreskompót

felvitel dátuma: 2012-06-19 15:05:13       mai nézettség: 1       nézettség: 2053
részletes recept
Tartósítószer nélküli egreskompót
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kg egres,
  • üvegenként, mérettől függően 1-2 ek nádcukor (kristálycukor)
  • tisztított víz.
Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Az egrest többször váltott vízben jól megmossuk, TW Salátacentrifugában leszárítjuk.

Megszabadítjuk az egreseket a kis száruktól és a virágmaradványtól, üvegekbe rakjuk.

A tetejére 1-2 ek nádcukrot (cukrot) teszünk, majd felöntjük a Tisztavíz Kancsón áttisztított tisztított és a Tiszta Forrásban tárolt vízzel, lezárjuk.

A 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényünk aljába beleteszünk egy tiszta konyharuhát. Az üvegeket újságpapírbacsomagoljuk.

Beletesszük a lábosunkba a becsomagolt üvegeket és felengedjük az edényt vízzel úgy, hogy az üvegek nyakáig érjen a víz.

Tűzre tesszük a lábasunkat és felforraljuk a vizet úgy, hogy az csak gyöngyözzön, és így melegítjük 20 percig.

A kompótot ebben az edényben hagyjuk kihűlni, majd a végleges helyére tesszük

Megjegyzés: Ugyan így készítem az eper, ribizli, málna kompótot is, de készíthetők a barackok, cseresznye, meggy, stb. is ezzel az egyszerű eljárással.

 

Az elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Új Generációs Konyhai Előkészítő Kés
  • TW Salátacentrifuga
  • Tisztavíz Kancsó
  • Tisztaforrás
  • 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedény
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*