Az egrest többször váltott vízben jól megmossuk, TW Salátacentrifugában leszárítjuk.
Megszabadítjuk az egreseket a kis száruktól és a virágmaradványtól, üvegekbe rakjuk.
A tetejére 1-2 ek nádcukrot (cukrot) teszünk, majd felöntjük a Tisztavíz Kancsón áttisztított tisztított és a Tiszta Forrásban tárolt vízzel, lezárjuk.
A 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedényünk aljába beleteszünk egy tiszta konyharuhát. Az üvegeket újságpapírbacsomagoljuk.
Beletesszük a lábosunkba a becsomagolt üvegeket és felengedjük az edényt vízzel úgy, hogy az üvegek nyakáig érjen a víz.
Tűzre tesszük a lábasunkat és felforraljuk a vizet úgy, hogy az csak gyöngyözzön, és így melegítjük 20 percig.
A kompótot ebben az edényben hagyjuk kihűlni, majd a végleges helyére tesszük.
Megjegyzés: Ugyan így készítem az eper, ribizli, málna kompótot is, de készíthetők a barackok, cseresznye, meggy, stb. is ezzel az egyszerű eljárással.
Az elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.