A szőlőszemeket a TW Konyhai Zöldségvágó Ollóval lecsipkedjük úgy, hogy egy kicsi szár maradjon a szemeken.
Szűrőben jól megmossuk, lecsepegtetjük.
A szőlőszemeket üvegekbe rakjuk. Az üveg alját többször a tenyerünkhöz ütjük, hogy a szemek tömörödjenek, és jól kitöltsék az üveget.
A szőlőre üvegenként 2 ek. Agávé szirupot vagy 2 ek cukrot teszünk.
A Mesterszakács Nyeles Főzőedényben vizet forralunk.
A forró vizet a szőlőre öntjük, és az üvegeket lezárjuk a tetővel. 5 percre fejre állítjuk, hogy a vákuum kialakuljon.
Ezután egy nagy fazék aljára újságpapírt teszünk, az üvegeket is becsomagoljuk és belerakjuk a fazékba.
Felöntjük vízzel és lassú hőfokon melegíteni kezdjük. Mikor gyöngyözni kezd a víz, onnantól 5 percig dunsztoljuk a szőlőt. Tovább nem szabad, mert akkor szétrepednek a szőlőszemek.
Télen fogyaszthatjuk nasiként, mint kompót, de felhasználhatjuk süteményekhez, levesekhez vagy húsokhoz is.
Tipp:Aki esetleg szeretné, tehet minden üvegre egy kis fahéjat, szegfűszeget. Én a szőlőhöz nem szoktam, hogy valódi szőlő íze maradjon.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.