Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Tartósítószer mentes szőlőkompót

felvitel dátuma: 2012-08-10 13:04:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2169
részletes recept
Tartósítószer mentes szőlőkompót
Hozzávalók 6 személyre:
  • szőlő (nagy szemű, vastaghéjú, kemény húsú roppanós szőlő alkalmas csak)
  • Agávé szirup – 7 dl-es üvegenként 2 ek. (vagy cukorból ugyanennyi)
  • víz
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

A szőlőszemeket a TW Konyhai Zöldségvágó Ollóval lecsipkedjük úgy, hogy egy kicsi szár maradjon a szemeken.

Szűrőben jól megmossuk, lecsepegtetjük.

A szőlőszemeket üvegekbe rakjuk. Az üveg alját többször a tenyerünkhöz ütjük, hogy a szemek tömörödjenek, és jól kitöltsék az üveget.

A szőlőre üvegenként 2 ek. Agávé szirupot vagy 2 ek cukrot teszünk.

A Mesterszakács Nyeles Főzőedényben vizet forralunk.

A forró vizet a szőlőre öntjük, és az üvegeket lezárjuk a tetővel. 5 percre fejre állítjuk, hogy a vákuum kialakuljon.

Ezután egy nagy fazék aljára újságpapírt teszünk, az üvegeket is becsomagoljuk és belerakjuk a fazékba.

Felöntjük vízzel és lassú hőfokon melegíteni kezdjük. Mikor gyöngyözni kezd a víz, onnantól 5 percig dunsztoljuk a szőlőt. Tovább nem szabad, mert akkor szétrepednek a szőlőszemek.

Télen fogyaszthatjuk nasiként, mint kompót, de felhasználhatjuk süteményekhez, levesekhez vagy húsokhoz is.

Tipp:Aki esetleg szeretné, tehet minden üvegre egy kis fahéjat, szegfűszeget. Én a szőlőhöz nem szoktam, hogy valódi szőlő íze maradjon.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • TW Konyhai Olló
  • Konyhaművész Nagy Szűrőcsoda
  • Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*