60 dkg friss vegyes zöldség (répafélék, zeller, póréhagyma, zöldborsó, brokkoli, karfiol stb.)
2-3 szem burgonya
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek. olaj
1.5 l víz
só, bors
2 csipet tárkony őrölve
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felaprózzuk, a fokhagymát áttörjük, mindkettőt a felforrósított olajba dobjuk, és megfonnyasztjuk.
2. Hozzáadjuk a zöldségeket (ha mélyhűtöttek, fagyos állapotban) és a burgonyát, felöntjük a vízzel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, őrölt tárkonnyal illatosítjuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20-25 perc).
3. Ha megfőtt puhára botmixerrel péppé turmixoljuk, és felforraljuk.
4. Elkeverjük a tejfölben a lisztet . Lehúzzuk a levest a tűzről, majd vékony sugárban, folyamatosan keverve beleöntjük-csorgatjuk a habarást .Utána sózzuk, borsozzuk, végül tányérba szedjük, tetejükre csinosítjuk a pirított vöröshagymát vagy leves gyöngyöt ,ezzel díszítve azonnal tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.