Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Tárkonyos zöldségkrémleves

felvitel dátuma: 2015-01-25 18:26:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1468
részletes recept
Tárkonyos zöldségkrémleves
Hozzávalók 6 személyre:

60 dkg  friss  vegyes zöldség (répafélék, zeller, póréhagyma, zöldborsó, brokkoli, karfiol stb.)

2-3 szem burgonya

1 kis fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

4 ek. olaj

1.5 l víz

, bors

2 csipet tárkony őrölve

3 evőkanál tejföl

1 evőkanál liszt

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

1. A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felaprózzuk, a fokhagymát áttörjük, mindkettőt a felforrósított olajba dobjuk, és megfonnyasztjuk.

2. Hozzáadjuk a zöldségeket (ha mélyhűtöttek, fagyos állapotban) és a burgonyát, felöntjük a    vízzel, és  ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, őrölt  tárkonnyal illatosítjuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20-25 perc).

3. Ha megfőtt puhára  botmixerrel péppé turmixoljuk, és felforraljuk.

4. Elkeverjük a tejfölben a lisztet . Lehúzzuk a levest a tűzről, majd vékony sugárban,  folyamatosan keverve beleöntjük-csorgatjuk a  habarást .Utána sózzuk, borsozzuk, végül  tányérba  szedjük, tetejükre csinosítjuk a pirított vöröshagymát vagy leves gyöngyöt ,ezzel díszítve azonnal tálaljuk. 

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*