Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Tárkonyos vöröslencse leves

felvitel dátuma: 2011-12-13 18:51:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1872
részletes recept
Tárkonyos vöröslencse leves
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg vöröslencse

1 közepes  vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 közepes sárgarépa

1 fehérrépa

1 tk. szárított tárkony (ízlés szerint)

1 ek. olivaolaj

2 babérlevél

1-2 ek.kefír / joghurt/tejföl

bors

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A lencsét nagyon alaposan megmossuk.

A hagymát, fokhagymát  megtisztítjuk, hagymát apró darabokra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón kipréseljük.

A répát, fehérrépát megtisztítjuk, megmossukés gyufaszálra vágjuk ( ¼ julienne:)

Az hagymát és fokhagymát olajon kicsit megfuttatjuk, beletesszük a lencsét a babérlevelet és a tárkonyt. Felöntjük kb. kétszeres mennyiségű vízzel és lassú tűzön főzzük. Kb. 10 percnél hozzáadjuk a répát és fehérrépát és kb. újabb 10 perc alatt készre főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

Tálalásnál tehetünk bele 1 evőkanál kefírt vagy joghurtot.

Szakács: Helga


Film link: http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2011/12/tarkonyos-voroslencse-leves.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 december 14

Fincsi!

0/10 Helga 2011 december 14

Tényleg fincsi volt:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*