Fincsi!
25 dkg vöröslencse
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 közepes sárgarépa
1 fehérrépa
1 tk. szárított tárkony (ízlés szerint)
1 ek. olivaolaj
2 babérlevél
1-2 ek.kefír / joghurt/tejföl
só
bors
A lencsét nagyon alaposan megmossuk.
A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, hagymát apró darabokra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón kipréseljük.
A répát, fehérrépát megtisztítjuk, megmossuk, és gyufaszálra vágjuk ( ¼ julienne:)
Az hagymát és fokhagymát olajon kicsit megfuttatjuk, beletesszük a lencsét a babérlevelet és a tárkonyt. Felöntjük kb. kétszeres mennyiségű vízzel és lassú tűzön főzzük. Kb. 10 percnél hozzáadjuk a répát és fehérrépát és kb. újabb 10 perc alatt készre főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
Tálalásnál tehetünk bele 1 evőkanál kefírt vagy joghurtot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.