Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » Tárkonyos savanyu zöldségleves

felvitel dátuma: 2013-05-27 21:59:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1594
részletes recept
Tárkonyos savanyu zöldségleves
Hozzávalók 6 személyre:
-30 dkg kolozsvári füstölt szalonna
-1 fej hagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
-4 db sárgarépa
-4 db krumpli
-1 db petrezselyem gyökér
-fél fej karalábé
-őrölt bors
-1 dl tejszín
-1 evők. mustár
- tárkony
- olaj
-1 kiskanál ételkeményítő
-csipetnyi darált köménymag
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
A szalonnát  felteszem  főni mikor megfőtt kiveszem a levéből és kissebb darabokra vágom .
A hagymát apróra vágom,a répát petrezselymet,karalábét megreszelem  (lehet karikákra is vágni) krumplit kockákra vágom .
Pici olajon megdínsztelem, borssal,köménnymaggal ízesítem,felöntöm a füstös
 szalonna levével, ha nem elég vízzel pótolom. Sózni nem kell mert  a  szalonna sós.
A keményítőt hideg vízzel csomómentesre keverem aztán bele a  tejszín  és a mustár, fehígitom
 kevés forró levessel, majd visszacsurgatom  a fazékba.Lassan forralom,beleteszem az apróra vágott ecetes tárkonyt még a levéből is töltök bele legyen kissé savannyú,ha  szárított tárkony használok akkor citromlével ,citromsóval vagy ecettel savanyítom (ki milyen savanyun szereti)
Szakács: Éva


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*