Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Leves étel recept » Tárkonyos pulykaragu leves

felvitel dátuma: 2015-03-14 20:01:12       mai nézettség: 1       nézettség: 852
részletes recept
Tárkonyos pulykaragu leves
Hozzávalók 4 személyre:


40 dkg pulykacombfilé
1 fej hagyma
3 sárgarépa
1 petrezselymegyökér
1/2 karalábé
1/2 zellergumó
10 dkg gomba
10 dkg borsó(fagyasztott is
1 mk. pirospaprika
2 ek. liszt
4 ek. tejföl
1 dl tejszín
2-3 ek. friss tárkonylevél(ha nincs akkor szárított is )
2-3 ek. petrezselyemzöld
1-2 ek. tárkonyecet
1 dl olaj
, bors
 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:


A pulykahúst kockára vágom, az olajon világosra pirított, kockázott hagymára teszem, jól átforgatom. Hozzáteszem a petrezselyemzöldet, a tárkonyt, sózom, borsozom. Beleteszem a darabolt zöldségeket, a borsót, gombát is, együtt is párolom kicsit, majd megszórom pici pirospaprikával. Ezt nem mindenki tesz bele, de én szeretem ha van  a levesnek egy kis színe, szerintem így étvágygerjesztőbb. Ezután felöntöm vízzel és addig főzöm, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. A lisztet összekeverem a tejföllel, felengedem levessel(hőkiegyenlítés), és ezzel sűrítem a levest, hozzáöntöm a tejszínt is. Ha kell még utólag fűszerezem, ez általában tejföl, tejszín hozzáadás után szükséges, sózomkicsi borsot teszek még bele. Végül tárkonyecettel savanyítom, de ha nincs a citromlé is. 
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*