40 dkg pulykacombfilé
1 fej hagyma
3 sárgarépa
1 petrezselymegyökér
1/2 karalábé
1/2 zellergumó
10 dkg gomba
10 dkg borsó(fagyasztott is jó)
1 mk. pirospaprika
2 ek. liszt
4 ek. tejföl
1 dl tejszín
2-3 ek. friss tárkonylevél(ha nincs akkor szárított is jó)
2-3 ek. petrezselyemzöld
1-2 ek. tárkonyecet
1 dl olaj
só, bors
A pulykahúst kockára vágom, az olajon világosra pirított, kockázott hagymára teszem, jól átforgatom. Hozzáteszem a petrezselyemzöldet, a tárkonyt, sózom, borsozom. Beleteszem a darabolt zöldségeket, a borsót, gombát is, együtt is párolom kicsit, majd megszórom pici pirospaprikával. Ezt nem mindenki tesz bele, de én szeretem ha van a levesnek egy kis színe, szerintem így étvágygerjesztőbb. Ezután felöntöm vízzel és addig főzöm, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak. A lisztet összekeverem a tejföllel, felengedem levessel(hőkiegyenlítés), és ezzel sűrítem a levest, hozzáöntöm a tejszínt is. Ha kell még utólag fűszerezem, ez általában tejföl, tejszín hozzáadás után szükséges, sózom, kicsi borsot teszek még bele. Végül tárkonyecettel savanyítom, de ha nincs jó a citromlé is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.