Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Tárkonyos pujka ragú leves

felvitel dátuma: 2012-02-23 14:20:57       mai nézettség: 2       nézettség: 1944
részletes recept
Tárkonyos pujka ragú leves
Hozzávalók 4 személyre:

 

  • 400 g pujka felső comb
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • bors
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 1 l csontlé
  • 150 g sárgarépa
  • 50 g fehérrépa
  • 50 g karalábé
  • 50 g zellergumó
  • 100 g csiperkegomba
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

 

  1. A pulykahúst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A petrezselyemzöldet és a tárkonyleveleket apróra vágjuk.
  2. Felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, kevés csontlével felengedjük.
  3. Közben megtisztítjuk a zöldségeket A répákat, a karalábét és a zellert vékony csíkokra vágjuk, a gombát felezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. Az összeset a húshoz adjuk.
  4. Lassan pároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Kb. 25 perc alatt készre főzzük.
  5. A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy kis vízzel. Ezzel sűritjük a levest. Tejszínnel dúsítjuk, és tárkonyecettel ízesítjük. Megszórjuk a tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítjük.
Szakács: Dézi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*