Isteni finom! Máskor is készíteni fogom! Köszi
4-5 db közepes burgonya
1 hagyma
2-3 db közepes sárgarépa
1 db közepes fehérrépa
1 db zellerszár
½ nagy pohár tejföl/joghurt/kefír
1-2 tk. liszt/étkezési keményítő
petrezselyem
tárkony 6-7 oldalágnyi levél
extra szűz olivaolaj
Néhány évvel ezelőtt Erdélybe készültünk nyaralni és nyaralás előtt megjelent a Nők Lapjában egy cikk Erdélyről és ajánlotta, hogy feltétlenül kóstoljuk meg a tárkonyos pityókát. Szerettünk volna rendelni Székelyudvarhelyen (nem volt az étlapon), de a felszolgáló közölte, hogy valószínűleg sehol sem fogunk tudni ilyet enni, mert ilyen levesért nem mennek az emberek étterembe. Végül sikerült, de nem a klasszikus, hanem egy turistáknak készült változatát elfogyasztanunk. Hazaérkezésünk után anyának elmondtuk, hogy körülbelül mi volt benne és azóta van egy saját verziónk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.