Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Tárkonyos hamis ragu leves

felvitel dátuma: 2013-09-26 02:16:34       mai nézettség: 1       nézettség: 842
részletes recept
Tárkonyos hamis ragu leves
Hozzávalók 4 személyre:
2 sárga répa
2 fehérrépa
1 bögre cukorborsó
1 kisebb fej vöröshagyma
kisebb darab karalábé
4,5 darab gomba
3 dl tejszín vagy 1 kis pohár tejföl
2 kanál sima liszt

bors
tárkony
leveskocka
egy kávés csésze apró tészta (csipetke,vagy ami épp otthon van)
ha nincs otthon zöldségünk,használhatunk zöldségkeveréket is akkor egy 200,250 grammos elég
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
A répát,fehérrépát felaprítjuk,én kockára szoktam.Ha megvan beleteszem egy edénybe kevés olajat öntök ,majd hozzáadom a cukorborsót,karalábét és kicsit megpárolom.Miután megvan felöntöm 2-3 liter vízzel.beleteszem a vöröshagymát,ha felforrt a gombát sót, borsot,tárkonyt,leveskockát.Miután összeforrt megkóstolom.Hagyom lassú tűzön főni,míg a a zöldségek puhák nem lesznek nagyjából 1 órát.
Amikor puha a zöldség beleteszem a tésztát.Amíg fől a tésztával csinálok egy kis habarást és szűrő segítségével beleöntöm,átkeverem és hagyom főni tovább.Addig előveszem a tejfölt vagy tejszínt és ráöntöm. Amíg ez megvan már nagyjából puha a tészta amit beletettem kicsit összefőzöm pár percet a tejszínnel illetve tejföllel.Én még egyszer meg szoktam kóstolni mielőtt elzárom ha kell még izésítem kicsit.
Szakács: Tünde


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*