Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Tárkonyos gombás csirke

felvitel dátuma: 2011-05-09 19:18:44       mai nézettség: 1       nézettség: 3160
részletes recept
Tárkonyos gombás csirke
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg-mos csirke

bors
2-3 e.k. olaj
1 fej hagyma
20 dkg gomba
1 e.k.tárkony füszer
1 csomag petrezsejem zöld
2 dl tejszín
3-4 dl hús alaplé

Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A megtisztított csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe megforgatjuk, majd az olajban mindkét felét pirosra sütjük.

A húst az olajból kivesszük és a visszamaradt olajban a hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát kicsit pirítjuk megszórjuk finomra vágott petrezselyem zöldel, tárkonnyal és felöntjük húsalaplével összeforraljuk, majd visszarakjuk a csirke darabokat főzzük, hogy teljesen puhuljon meg a hús.
Végül öntsük rá a tejszínt amelyben 1 e.k. lisztet habarjunk el és készre forraljuk.

Köretnek sima párolt baszmati rizst készítettem hozzá.

Szakács: Irénke


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

1/10 csáki julijana 2011 május 9

nagyon fincsi lehet ez ...

0/10 Matus Irén 2011 május 10

Nagyon finom és gyorsan megvan !

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*