Ez nagyon finom lehet. Kipróbálom. Csirkéből még nem csináltam ragut. Köszönöm.
1 csirkeaprólék
3 dkg vaj
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db vékony szelet zeller julienre vágva
15 dkg zöldborsó
1 csapott evőkanál zabpehelyliszt
1 db babérlevél
1 mokkáskanál morzsolt tárkony
só
1 dl tejföl
A karikára vágott zöldségeket, a zellert a zöldborsót a babérlevelet és a csirkeaprólékot rádobjuk a vajra és lefedve pároljuk, majd sózzuk. Néha megkeverjük, ha úgy látjuk, hogy megpárolódott, ráhintjük a lisztet, felengedjük másfél liter vízzel, és kb. 30 perc alatt készre főzzük.
A tárkonyt az utolsó 5 percben tegyük a levesbe, mert finom illata, aromája hamar elfő.
Tejfölre tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.