Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Tárkonyos csirkeraguleves

felvitel dátuma: 2011-04-10 19:07:27       mai nézettség: 1       nézettség: 2240
részletes recept
Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók 2 személyre:

1 csirkeaprólék

3 dkg vaj

1 db sárgarépa

1 db fehérrépa

2 db vékony szelet zeller julienre vágva

15 dkg zöldborsó

1 csapott evőkanál zabpehelyliszt

1 db babérlevél

1 mokkáskanál morzsolt tárkony

1 dl tejföl

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A karikára vágott zöldségeket, a zellert a zöldborsót a babérlevelet és a csirkeaprólékot rádobjuk a vajra és lefedve pároljuk, majd sózzuk. Néha megkeverjük,  ha úgy látjuk, hogy megpárolódott, ráhintjük a lisztet,  felengedjük másfél liter vízzel, és kb. 30 perc alatt készre főzzük.

A tárkonyt az utolsó 5 percben tegyük a levesbe, mert finom illata, aromája hamar elfő.

Tejfölre tálaljuk.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kelemenné Zsuzsa 2011 április 10

Ez nagyon finom lehet. Kipróbálom. Csirkéből még nem csináltam ragut. Köszönöm.

0/10 Mándoki Margit 2012 július 9

Nagyon szeretem a Tárkonyos csirke ragulevest a recepted alapján el fogom készíteni, nagyon jól néz ki.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*