2 db csirkemell filé
3 ek olaj
3 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
1 nagy db vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 ek tárkony(ízlés szerint)
3 dl főzőtejszín
1 citromból nyert citromlé
4 db leveskocka(erőleves)
bors
petrezselyemzöld(ízlés szerint)
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk.Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.