Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Tárkonyos csirkemell leves.

felvitel dátuma: 2011-06-09 11:24:15       mai nézettség: 2       nézettség: 2287
részletes recept
Tárkonyos csirkemell leves.
Hozzávalók 4 személyre:

1 egész csirkemell

  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 karalábé
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál szárított tárkony
  • 1 kiskanál szárított petrezselyem
  • 2 dl főzőtejszín
  • ételízesítő
  • bors
  • pici zsír vagy olaj
  • 1 marék csiga tészta
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és kis kockákra felvágjuk.
A mesterszakács fémedényben zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Rádobjuk a húst, meghintjük ételízesítővel, és fehéredésig pároljuk.
Hozzáadjuk a szintén kockára vágott zöldségeket és a zöldborsót. A csontot és a bőrt is beledobjuk, felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket,
Amikor félig kész, hozzá adjuk a tésztát.
Amikor minden puha, beleöntjük a főzőtejszínt,amiben elkevertük a tárkonyt,  és 2 percig forraljuk.
Ha kell, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.  

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*