1 db filézett csirkemell (lehet pulyka is) – én csirke szárnyból készítettem
1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz,
1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó
1 citrom, 1 kanál liszt, só, fehérbors
1 dl tejszín, 2 dl tejfel, 1 csomag tárkony
A galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só
A csirkemellet kicsontozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A felforrósított vajon vöröshagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a csirkét és hirtelen megpirítjuk. A kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót a hússal együtt rövid ideig pirítjuk.
1 kanál lisztet szórunk rá és felöntjük a vízzel. Ízesítjük sóval, fehérborssal, 2 karika citrommal. Minden hozzávalót puhára főzünk. Ha vizet nagyon elforrta, pótoljuk.
Beletesszük a tejszínt, és a tejfellel dúsítjuk. Tetejét megszórjuk vagdalt friss tárkonnyal (de a szárított is jó). Apró galuskákat szaggatunk bele és citromlével kellemes savanyúra ízesítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.