Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Leves / meleg recept ( tálaláskor ) » TÁRKONYOS CSIRKELEVES

felvitel dátuma: 2011-12-18 13:37:10       mai nézettség: 1       nézettség: 992
részletes recept
TÁRKONYOS CSIRKELEVES
Hozzávalók 4 személyre:

 

1 db filézett csirkemell (lehet pulyka is) – én csirke szárnyból készítettem

1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz,

1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó

1 citrom, 1 kanál liszt, , fehérbors

1 dl tejszín, 2 dl tejfel, 1 csomag tárkony

A galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

 

A csirkemellet kicsontozzuk és vékony csíkokra vágjuk. A felforrósított vajon vöröshagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a csirkét és hirtelen megpirítjuk. A kockára vágott sárgarépát, a zöldborsót a hússal együtt rövid ideig pirítjuk.

1 kanál lisztet szórunk és felöntjük a vízzel. Ízesítjük sóval, fehérborssal, 2 karika citrommal. Minden hozzávalót puhára főzünk. Ha vizet nagyon elforrta, pótoljuk.

Beletesszük a tejszínt, és a tejfellel dúsítjuk. Tetejét megszórjuk vagdalt friss tárkonnyal (de a szárított is jó). Apró galuskákat szaggatunk bele és citromlével kellemes savanyúra ízesítjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*