Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 1 közepes vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény, 1 evőkanál tárkony, 1 evőkanál petrezselyem zöld, 3 evőkanál olaj, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa,kevés őrölt bors, 2 db húsleveskockából , 1 l alap lé, 175g tejföl, 5dl víz, 1-2 teáskanál tárkonyecet
Elkészítése:
A burgonyát jól megmossuk tisztítás után, és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, és felkockázzuk. A sárgarépát, fehérrépát apró kockára vagdaljuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, és rádobjuk a zöldségeket. Jól elkeverjük, és kissé pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és majd az alap lével felöntjük. A friss tárkonyt, és a petrezselyem zöldet felaprítjuk, és a leveshez adjuk Készre főzzük a levest. Ekkor már csak 7 perc kell neki, és a tejfölt kevés főző lével elkeverjük csomómentesre, és dúsítjuk a levesünket vele. Végül a tárkonyecetet is belecsurgatjuk.
Lehet bele tenni galuskát is, én nem tettem bele!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.