Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Tárkonyos burgonyaleves

felvitel dátuma: 2016-10-05 12:33:05       mai nézettség: 1       nézettség: 1020
részletes recept
Tárkonyos burgonyaleves
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

50 dkg burgonya, 1 közepes vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény, 1 evőkanál tárkony, 1 evőkanál petrezselyem zöld, 3 evőkanál olaj, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa,kevés őrölt bors, 2 db húsleveskockából , 1 l alap , 175g tejföl, 5dl víz, 1-2 teáskanál tárkonyecet

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

 Elkészítése:

A burgonyát jól megmossuk tisztítás után, és apró kockára vágjuk. A hagymát szintén tisztítjuk, és felkockázzuk. A sárgarépát, fehérrépát apró kockára  vagdaljuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát, és rádobjuk a zöldségeket. Jól elkeverjük, és kissé pirítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a köménnyel és majd az alap lével felöntjük. A friss tárkonyt, és a petrezselyem zöldet felaprítjuk, és a leveshez adjuk Készre főzzük a levest. Ekkor már csak 7 perc kell neki, és a tejfölt kevés főző lével elkeverjük csomómentesre, és dúsítjuk a levesünket vele. Végül a tárkonyecetet is belecsurgatjuk.

Lehet bele tenni galuskát is, én nem tettem bele!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*