Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Tarka Szelet *

felvitel dátuma: 2016-01-05 13:26:55       mai nézettség: 1       nézettség: 613
részletes recept
Tarka Szelet *
Hozzávalók 6 személyre:

3 Kis doboz tejföl
3 db tojás
15 evőkanál cukor
15 evőkanál liszt
3 kis kanál szódabikarbóna
5 evőkanál darált dió
5 evőkanál darált mák
3 evőkanál kakaópor
1 liter tej
9 evőkanál gríz
25 dkg ráma vajas íz
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor

Csokimáz
5 evőkanál víz
5 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
fél vaj

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
Megfőzöm a tejbegrízt majd félreteszem hűlni (folpakkal a tetején). A rámát kikeverem a kétféle cukorral. Előmelegítem a sütőt 170 fokra. A tepsit(38*25) zsírozom majd lisztezem.(Én Sütőpapírral bélelt tepsibe sütöttem) Elkészítem a lapokat. Az első lap :5 ek cukrot ,1 tejföl,1 tojást jól kikeverek majd hozzáadom a diót,az 5 ek.lisztet és 1 kk. szódabikarbónát ezt is összekeverem a tepsibe öntöm és megsütöm. A második lap:5 ek cukrot ,1 tejföl,1 tojást jól kikeverek majd hozzáadom a mákot,a 5 ek.lisztet és 1 kk. szódabikarbónát ezt is összekeverem a tepsibe öntöm és megsütöm. A harmadik lap:5 ek cukrot ,1 tejföl,1 tojást jól kikeverek majd hozzáadom a 3 ek kakaóport,az 5 ek lisztet és 1 kk. szódabikarbónát ezt is összekeverem majd a tepsibe öntöm és megsütöm. A kihűlt tejbegrízt összekeverem a kikevert rámával majd megtöltöm a lapokat. Első a mákos , krém majd a diós arra is krém végül a kakaós. A csokimázhoz a vizet ,cukrot,kakaóport és a vajat összefőzöm majd kis hűlés után a süti tetejére öntöm.*Én nem szoktam csokimázzal leönteni,az nélkül is nagyon fincsismile hangulatjel

Tálalási módszer:
Hosszúkás szeletekre vágom.
 
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*