- 4 nagyobb fej krumpli
- 2 répa
- 4 szelet tarja
- 2 tojás
- 1 doboz kis tejfl
- só, bors, kapor, fokhagyma, ételízesítő
Meg pucolom a krumplit és a répát negyedelem, maj a répából egy kisebb szelet kivételével felteszem egybe sós vízben főni.
A négy szelet tarját annyi ételízesítős vizben, hogy épp ellepje felteszem főni, addig hagyom, amíg épp a külseje megfehéredik kicsit. Kiveszem a vízből, megborsozom és egy kis olajban, egy másik serpenyőben megsütöm. A pici ételízesítős vízbe belekockázom az elején meghagyott répát, és pár gerezd fokhagymát nagyon apróra, addig főzöm, hogy még ropogjon, belerakom a kaprot, pár másodpercig kevergetem csak, utána beleteszem a tejfölt és besűrítem liszttal.
Miután megsült a hús, annak az olajába beleütök két tojást, a tetejét sózom borsozom és megsütöm.
Már tálalható is. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.