Hozzávalók:
50 dkg tarhonya,
60 dkg Sertés hús ,lehet lapocka ,comb is
2db vörös .hagyma
5 evőkanál olaj,
1 kávéskanál házi delikát
1 tk piros .paprika
1-1 db paprika paradicsom
1 kávéskanál őrölt bors
Elkészítés:
A szokásos módon pörköltet készítünk.A vörös .hagymát apróra vágjuk,és kevés olajon megfonnyasztjuk,majd meghintjük piros.paprikával,delikáttal,borssal rárakjuk a húst és felöntjük vízzel,majd puhára pároljuk a húst (ha kell,közben pótoljuk a vizet).Beledobjuk a szeletelt paradicsomot paprikát is jó ízt ad a pörköltnek .
A tarhonyát kevés 1-2 k.olajon aranybarnára pirítjuk (de ne égjen meg),célszerű kis fokozatnál pirítani,mert különben hamar megég,és nem egyenletesen pirul.
Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel,megszórjuk kevés delikáttal és fel tesszük főni.Mire elfővi a levet,akkorára majdnem megpuhul a tarhonya.Közben kavargatni kell,nehogy leégjen.Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk,majd így,a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni.
Akkor nem fog szétmálni a tarhonya,és nem tapad össze.Amikor a pörkölt is elkészült,tehát megpuhult a hús,és jó sűrű szaftja van,akkor a kész tarhonyával összekavargatjuk.
Nagyon finom ,jó étvágyat .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.