Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Tarhonyás hús

felvitel dátuma: 2015-04-17 15:21:58       mai nézettség: 1       nézettség: 2000
részletes recept
Tarhonyás hús
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
50 dkg  tarhonya,

60 dkg Sertés  hús ,lehet lapocka ,comb  is

2db  vörös .hagyma

 5 evőkanál olaj,

 1 kávéskanál házi delikát

 1 tk piros .paprika

1-1      db paprika paradicsom

1 kávéskanál őrölt bors
 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A szokásos módon pörköltet készítünk.A vörös .hagymát apróra vágjuk,és kevés olajon megfonnyasztjuk,majd meghintjük piros.paprikával,delikáttal,borssal rárakjuk a húst és felöntjük vízzel,majd puhára pároljuk a húst (ha kell,közben pótoljuk a vizet).Beledobjuk a szeletelt paradicsomot paprikát is ízt ad a pörköltnek .
A tarhonyát kevés 1-2 k.olajon aranybarnára pirítjuk (de ne égjen meg),célszerű kis fokozatnál pirítani,mert különben hamar megég,és nem egyenletesen pirul. 
Felöntjük kb.1,5 liternyi vízzel,megszórjuk kevés delikáttal és fel tesszük főni.Mire elfővi a levet,akkorára majdnem megpuhul a tarhonya.Közben kavargatni kell,nehogy leégjen.Ezután levesszük a tűzről és fedővel letakarjuk,majd így,a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni. 
Akkor nem fog szétmálni a tarhonya,és nem tapad össze.Amikor a pörkölt is elkészült,tehát megpuhult a hús,és jó sűrű szaftja van,akkor a kész tarhonyával összekavargatjuk. 
Nagyon finom ,jó étvágyat .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*