Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Tarhonyás hús

felvitel dátuma: 2012-08-08 18:16:54       mai nézettség: 1       nézettség: 2418
részletes recept
Tarhonyás hús
Hozzávalók 5 személyre:

1 kg sertés comb

4 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

2 db paradicsom

2 db paprika

1 db hegyes erős paprika/elhagyható/

1 kk. őrölt kömény

1 tk,gulyás krém vagy piros arany

2-3 tk.piros paprika

1/2 kg tarhonya

étolaj vagy zsír /sertés,liba/

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. Elkészítés: A tarhonyát az olajon arany barnára pirítjuk, majd tarhonyától függően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk.

 Elkészítés:A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Tálalás előtt a tarhonyát villával átforgatjuk és összekeverjük a kész pörkölttel. Lefedve hagyjuk egy kicsit állni.

étvágyat kívánok hozzá!:))

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*