5 dkg tarhonya
1 evőkanál olaj vagy zsír,
1 közepes hagyma
1 kávéskanál pirospaprika
4 közepes krumpli
1 húsleveskocka
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
só, bors
kevés füstölt szalonna
2-3 karika füstölt /lángolt/ kolbász
paprika, paradicsom vagy lecsó-esetleg piros arany
víz kb. 1 liter
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A hagymát apróra, a krumplit kisebb kockákra vágom, a répákat felkarikázom.
A szalonnát és a kolbász is apróra vágom.
A szalonnát kicsit átsütöm, majd hozzáadom a zsiradékot, beleteszem a tarhonyát és
sárgásbarnára pirítom.
Hozzáteszem a hagymát, átkavarom néhányszor, vigyázok, hogy meg ne égjen sem a hagyma, sem a tarhonya.
Lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, bő 1 liter hideg vízzel felöntöm. Beleteszem a krumplit és a többi hozzávalót, majd felforralom és lassú tűzön addig főzöm, míg a krumpli, a zöldség és a tarhonya puha nem lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.