Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » tarhonyaleves

felvitel dátuma: 2012-01-15 23:53:28       mai nézettség: 1       nézettség: 3159
részletes recept
tarhonyaleves
Hozzávalók 4 személyre:

5 dkg tarhonya
1 evőkanál olaj vagy zsír,
 1 közepes hagyma
1 kávéskanál pirospaprika
4 közepes krumpli
1 húsleveskocka
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
 , bors
kevés füstölt szalonna
2-3 karika füstölt /lángolt/ kolbász
paprika, paradicsom vagy lecsó-esetleg piros arany
víz kb. 1 liter

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A hagymát apróra, a krumplit kisebb kockákra vágom, a répákat felkarikázom.
A szalonnát és a kolbász is apróra vágom.
A szalonnát kicsit átsütöm, majd hozzáadom a zsiradékot, beleteszem a tarhonyát és
 sárgásbarnára pirítom.
Hozzáteszem a hagymát, átkavarom néhányszor, vigyázok, hogy meg ne égjen sem a hagyma, sem a tarhonya.
Lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, 1 liter hideg vízzel felöntöm. Beleteszem a krumplit és a többi hozzávalót, majd felforralom és lassú tűzön addig főzöm, míg a krumpli, a zöldség és a tarhonya puha nem lesz.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*