Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Tarhonyaleves.

felvitel dátuma: 2015-07-29 17:18:48       mai nézettség: 1       nézettség: 932
részletes recept
Tarhonyaleves.
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
2 kisebb krumpli
1 lecsópaprika
kisebb paradicsom
2 marék házi tarhonya
1 ek őrölt pirospaprika
őrölt bors
csípős paprika (opcionális)
1 kis csokor petrezselyemzöld
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A vöröshagymát felcsíkozom, a sárgarépát, petrezselyem gyökeret karikára, vagy hasábra vágom.

A szalonnát csíkokra vágom, majd zsírjára sütöm. A sült szalonnát, és a kisült zsír felét kiveszem, és a megmaradt zsíron a tarhonyát enyhén megpirítom.

A félretett zsíron megdinsztelem először a hagymát, majd a zöldségeket.Hozzáadom a kisült szalonnadarabokat is.

Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a tarhonyát. Belekerül a felkockázott krumpli is, és a felcsíkozott paprika, az őrölt paprika, és a csípős paprika is.

Ha van friss paradicsom, azt meghámozva, felkockázva, szintén most adom hozzá. Szükség esetén a vizet pótolom. Mikor felforrt, a felvágott petrezselyem zöldjét is beleteszem, megkóstolom, és ha kell, még ízesítem.

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*