50 dkg finomliszt BL55
3,75 dl langyos sós víz
A töltelékhez:
A káposztás töltelékhez:
60 dkg reszelt káposzta
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 ek kristálycukor
1 ek zsír
2 dl tejföl
almás töltelékhez:
50 dkg párolt,reszelt alma
őrölt fahéj
méz
1,5 dl tejföl
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
2 dl tejföl
ízlés szerint cukor
1 vaníliás cukor
a káposztás töltelékhez:
60 dkg reszelt káposzta
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 ek kristálycukor
1 ek zsír
2 dl tejföl
A töltelék készítés:
A túró töltelék hozzávalóit összekevertem, a réteslapot olajjal lekentem, elszórtan megszórtam töltelékkel és tejföllel,majd a terítő segítségével felsodortam.
Az almás töltelék készítése:
A reszelt almát mézzel, őrölt fahéjjal fedő alatt puhára pároltam.
A káposztás töltelék készítés:
A káposztát a cukorral, sóval, borssal zsíron alacsony lángon készre pároljuk.
Majd a kihűlt káposztát a két rúdba elfelezzük.
A káposztás tésztalapot fele tejföllel meglocsoljuk, majd a fele tölteléket is rászórjuk, majd feltekerjük.
Tepsibe helyezzük.
A rétes tészta készítés:
A lisztet kimérjük,átszitáljuk.
Egy teáskanál sót teszünk a langyos vízbe, jól elkeverjük benne.
A liszthez apránként adjuk a sós vizet.
Kezünkkel elmorzsoljuk,mintha vajjal morzsolnánk a lisztet.
Addig adagoljuk, míg jó rétes tészta állagú nem lesz.
Hólyagosra,simára kidolgozzuk.
Meleg olvasztott zsírral lekenjük a tetejét.
Jó20 percet pihentetjük.
Ezután 3 részre vágjuk.
Egy nagy terítőt liszttel meghintjük és kihúzzuk a tésztánkat.
A végeit elszedjük mind a 3 kihúzott rétesnek.
Ezt is összeállítjuk, pihentetjük.
Ezt is kihúzzuk.
A réteslapot olvasztott zsírral, majd tejföllel meglocsoltam, a tölteléket elszórtam rajta.
A hosszabbik felétől haladva a terítő segítségével felgöngyölítettem.
Olvasztott zsírral kent tepsibe tettem a rudakat.
Tejföllel lekentem és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.